BABYSALMESANG I LINÅ KIRKE

Forløbet er i gang, men der er stadig ledige pladser, så man kan sagtens nå at komme med.

For tilmelding eller nærmere information kontaktes musikpædagog Birgitte Stenhøj Andresen på mail birgitte@musikfavn.dk

HVAD ER BABYSALMESANG?

Sangen og musikken kan noget helt særligt i kommunikationen med babyer. De forstår endnu ikke sprog, men er til gengæld yderst lydhøre overfor stemmens klang, toneleje, dynamik og tempo. Lyden af forældrenes stemmer er den vigtigste for dem, og de suger til sig af ansigtsudtryk, bevægelser og stemninger. Gennem de musikalske aktiviteter til babysalmesang stimuleres og understøttes babyens sansemotoriske, følelsesmæssige, sociale og sproglige udvikling. At gå til babysalmesang giver et musikalsk åndehul, hvor kontakten og samværet mellem forælder og barn er det væsentlige, og derudover kan forløbet udvide forældrenes repertoire og derved også inspirere til nære musikalske stunder derhjemme.

Kirken danner en storslået ramme for disse dejlige musikalske oplevelser af nærvær og kontakt. Et lille barn er meget følsomt overfor stemning og atmosfære, og kirkerummets akustik er unikt til formålet. Til babysalmesang bruges udover sange og remser også salmer, og disse rummer både en helt særlig storhed og enkelhed i deres udtryk. De sange og salmer, som vi synger for vores børn, vil følge dem livet igennem, og babysalmesang kan være medvirkende til at gøre sang og brug af stemmen til en naturlig del af samværet med barnet.

Til babysalmesang vil vi udforske stemmen, danse, lave fagter, vugge, ae, lytte til klange, musik og spændende instrumenter, bruge kroppen og lege sammen – alt sammen på børnenes præmisser i en tryg atmosfære med det musikalske samvær i fokus. Vi bruger bl.a. klokkespil, tørklæder, sæbebobler, rasleæg og oplever lyden af fx guitar, klaver, fløjte, tromme og triangel. Men de vigtigste redskaber er stemmen og kroppen. Man behøver dog ikke at være god til at synge og danse i forvejen – alle kan deltage!

PRAKTISK INFORMATION:

  • Forløbet henvender sig til børn under 12 måneder og deres mor eller far.
  • Det foregår onsdage i Linå kirke. Selve babysalmesangen varer ca. 45 minutter, og derefter er der kaffe/te, brød og tid til hygge og snak i sognehuset.
  • Der er 10 gange i et forløb, og der er opstart 2 gange årligt.
  • Prisen er 300 kr. for hele forløbet inkl. forfriskning. Pengene overføres via MobilePay ved tilmelding.
  • Underviser er musikpædagog Birgitte Stenhøj Andresen, der er uddannet fra Det Jyske Musikkonservatorium og har specialiseret sig i blandt andet musik med børn.
  • For yderligere information eller tilmelding kontaktes Birgitte på mail: birgitte@musikfavn.dk