KOR I LINÅ KIRKE

I Linå kirke er det muligt at synge i kor fra 2. klasse og højt op i alderen, så længe stemmen kan være med. Der er tilbud om spirekor, børnekor, ungdomskor og et dame-voksenkor. Fælles er glæden ved at synge, uanset alder.Kor-sæsonen går fra først i september til midt i maj.

Spirekoreter for børn fra ca. 2. – 4. klasse. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med ud over at have lyst til at synge og møde flittigt til korprøverne og nogle få gudstjenester m.v. Der kører korbus frem og tilbage fra Resenbro-området.Der øves om fredagen fra kl. 14,30 – 15.30.De lidt ældre børn i Børnekoret er for børn fra ca. 5. klasse, og de fortsætter øvningen om fredagen fra kl. 15.45 til 16.30.Spire- og børnekoret medvirker til nogle gudstjenester, synger ind imellem sammen med korene fra Sejs-Svejbæk, og deltager enkelte gange i større sangstævner. Det er ganske gratis at være med i korene.

Ungdomskoreter fælles for Linå og Sejs-Svejbæk kirker og ledes af kirkernes korleder. Koret dækker over et stort geografisk område, der hedder Sejs, Svejbæk, Laven, Linå, Skellerup, Skærbæk, Resenbro, Mollerup og Hårup. I udgangspunktet øves der i Sejs-Svejbæk kirke.

Alle unge fra 7. klasse kan være med i koret. Der er ingen øvre aldersgrænse, men sangerne bliver typisk til de 20 år, hvor de flytter udenbys for at studere. Ungdomskoret er et ligestemmigt kor, og det betyder også, at drenge, som stadig kan synge i falset, er meget velkomne!

I ungdomskoret arbejdes der ambitiøst med tingene, samtidig med, at den gode stemning er i højsædet! Vi synger sværere ting, arbejder mere med stemmen og det musikalske udtryk, lærer lidt musikteori, synger på flere sprog og medvirker ved både almindelige søndagsgudstjenester, anderledes gudstjenester på hverdagsaftener og særlige arrangementer ved begge kirker. Der er altid masser af spændende ting på programmet! Derudover tager vi på korstævner, landsstævner, sommerskole og hvad der ellers lyder spændende.

  • Der er ikke optagelsesprøve. De fleste sangere kommer dog fra børne- og juniorkoret og er derfor bekendte med noder, brug af stemmen og det at synge i kor!
  • Koret er lønnet efter alder og anciennitet, så der kræves at man møder op til hver øveaften og prioriterer arrangementerne højt.
  • Koret har en lukket Facebook-gruppe for både sangere og forældre, hvor der informeres.
  • Ungdomskoret øver hver tirsdag aften kl. 19.00 – 21.00 og der øves primært i Sejs-Svejbæk kirke.

Voksenkoret (damekoret)øver hver anden tirsdag i Linå sognehus, og der øves i de ulige uger. Der kræves ingen særlige forudsætninger for at være med, ud over at have lyst til at synge og være med i et hyggeligt og godt sangfællesskab. Koret medvirker ind imellem i kirken. Nye medlemmer er meget velkomne. Det er gratis at være med, og korsæsonen er fra først i september til midt i maj.

Korene i Linå ledes af organist Christian Holdensen, bortset fra ungdomskoret der ledes af kirkernes korleder.

KALENDER

juni 2021
juli 2021
No event found!
Load More