KOR I SEJS-SVEJBÆK KIRKE

I Sejs-Svejbæk kirke er det muligt for alle børn fra 2. klasse og til gymnasiealderen (eller mere) at synge i kor! Her på siden kan du læse mere om korene, og ellers kan du altid kontakte korlederen, hvis du har spørgsmål, ellers kan du bare dukke op til en korprøve! Det er ganske gratis, men stærkt vanedannende, at gå til kor. Kor-sæsonen går fra først i september til midt i maj.

SPIREKOR

Spirekoret er for de mindste sangere i 2. og 3. klasse.

Vi mødes hver tirsdag og synger i 45 minutter. Til spirekor er både drenge og piger velkomne. Det kræver blot, at du elsker at synge, og at du møder op hver gang! Vi laver sanglege, synger kanon, synger salmer, synger fagtesange, bygger rytmer med ispinde, synger do-re-mi med hænderne og lærer bare en masse ting om at synge sammen! De fleste ting lærer vi udenad, men nogle gange bruger vi også papir.

1-2 gange om året tager vi med andre spirekor på korstævne. Vi deltager også i Børnekirke/familiegudstjenester i kirken. Til jul og til forår laver vi en koncert med alle korene fra Sejs-Svejbæk og Linå kirker.

Forældrene inviteres ved tilmelding ind i en lukket Facebook-gruppe, hvor al information bliver lagt ud.

JUNIORKOR

Juniorkoret er næste skridt på kortrappen, og er for børn (piger og drenge) i 4.-6. klasse.

Vi mødes hver tirsdag og synger i 45-60 minutter. Vi begynder at synge lidt sværere ting og også flerstemmigt. Vi laver stadig sanglege og bevægelsessange, men synger også på engelsk og snakker lidt mere sang- og musikteori. Koret medvirker ved børnekirke/familiegudstjenester, men også nogle gange ved helt almindelige gudstjenester. Vi tager på korstævner og har også været på landsstævne med kirkekorsangere fra hele landet.

Det sidste halvår i 6. klasse er man velkommen til at være med til ungdomskorets øveaftener, så man kan finde ud af, om man vil og kan fortsætte i ungdomskoret fra 7. klasse.

Forældrene inviteres ved tilmelding ind i en lukket Facebook-gruppe, hvor al information bliver lagt ud.

 

FÆLLES UNGDOMSKOR

Ungdomskoret er fælles for Linå og Sejs-Svejbæk kirker. Dvs. at koret dækker over et stort geografisk område, der hedder Sejs, Svejbæk, Laven, Linå, Skellerup, Skærbæk, Resenbro, Mollerup og Hårup. I udgangspunktet øves der i Sejs-Svejbæk kirke.

Alle unge fra 7. klasse kan være med i koret. Der er ingen øvre aldersgrænse, men sangerne bliver typisk til de 20 år, hvor de flytter udenbys for at studere. Ungdomskoret er et ligestemmigt kor, og det betyder, at også drenge, som stadig kan synge i falset, er meget velkomne!

I ungdomskoret arbejdes der ambitiøst med tingene, samtidig med, at den gode stemning er i højsædet! Vi synger sværere ting, arbejder mere med stemmen og det musikalske udtryk, lærer lidt musikteori, synger på flere sprog og medvirker ved både almindelige søndagsgudstjenester, anderledes gudstjenester på hverdagsaftener og særlige arrangementer ved begge kirker. Der er altid masser af spændende ting på programmet! Derudover tager vi på korstævner, landsstævner, sommerskole og hvad der ellers lyder spændende.

  • Der er ikke optagelsesprøve. De fleste sangere kommer dog fra juniorkoret og er derfor bekendte med noder, brug af stemmen og det at synge i kor!
  • Koret er lønnet efter alder og anciennitet, så der kræves, at man møder op til hver øveaften og prioriterer arrangementerne højt.
  • Koret har en lukket Facebook-gruppe for både sangere og forældre, hvor der informeres.

ØVETIDER

Spirekor (2.-3. klasse): tirsdage kl. 14.00-15.00 (rugbrødspause kl. 14.45)

Juniorkor(4.-6. klasse): tirsdag kl. 15.00-16.00 (rugbrødspause kl. 14.45)

Ungdomskor(fra 7. klasse): tirsdag kl. 19.00-21.00 (inkl. kagepause)

Tiderne for spirekor og juniorkor afhænger meget af skoleskemaer, og derfor kan der forekomme små justeringer fra sæson til sæson. Tirsdag er dog fast øvedag. Hold øje med hjemmesiden, når vi nærmer os opstart.

KALENDER

juni 2021
juli 2021
No event found!
Load More