Kirkekontoret
Linåbuen 1, Linå
8600 Silkeborg

Tlf. 86841575
Kontakt E-mail: linaa.sogn@km.dk
Sognets officielle E-mail: linaa.sogn@km.dk

Selve urnenedsættelsen – hvordan forgår det?

Helt praktisk så mødes vi ved kapellet på Linå kirkegård. Her vil en medarbejder stå klar med urnen. Sammen tjekker I, at det er den korrekte urne, således at der ikke kan opstå nogen tvivl.

Herefter går I samlet til gravstedet, hvor der vil være gravet et hul til urnen. Hvis I har et ønske om selv at bære urnen til graven, er dette muligt.

Når I står ved graven, sættes urnen ned, hvorefter der vil lyde bedeslag fra kirkens klokke. Hvis I selv har lyst at sætte urnen ned, så er I velkomne til det – vi skal blot overvære det. Ønsker I ikke bedeslag, skal I nævne det ved ankomsten til kapellet.

Efter bedeslagene vil der være en kort stille stund á cirka 1 minut, hvorefter hullet skal dækkes. Hvis I selv har et ønske om at dække til, er i velkomne til det, og ellers vil den pågældende medarbejder gøre det, imens I ser til.

Når hullet er dækket, forlader medarbejderen jer, således at I kan sige et sidste farvel. Når i har forladt graven, kommer vi tilbage og rydder op.

Lige op til eller efterfølgende, vil der blive fremsendt en faktura på nedsættelsen, samt et gravstedsbrev til gravstedsindehaveren.