Kirkekontoret
Linåbuen 1, Linå
8600 Silkeborg

Tlf. 86841575
Kontakt E-mail: linaa.sogn@km.dk
Sognets officielle E-mail: linaa.sogn@km.dk

Linå kirkegård

Herunder kan du læse noget om Linå kirkegård…

Kontakt: Du er altid velkommen til at kontakte kirkegården på 8684 1484 for spørgsmål vedrørende gravsteder, beplantning m.m.
Der er fast kontortid i Linå i perioden 1/3-30/11 på hverdage man-fre mellem 9.30-12.00 med undtagelse af onsdage.

Du kan læse mere om vores medarbejdere på linket i menuen til venstre.

Reservation af gravsted – hvad gør jeg?

Hvis du går med tanken om at reservere et gravsted eller blot har spørgsmål omkring det, så tag en snak med Julie eller Thim.

Sammen gennemgår i de forskellige muligheder, samt regelsæt for kirkegården. Oftest vil i gå en tur på kirkegården og i samråd udpege lige præcis det gravsted på passer dig bedst.

For at bestille en tid til reservation af et gravsted bedes du ringe på 8684 1484 i mellem 9.30-12 på hverdage.

N.B. Husk det er altid en god ide at orientere dine nærmeste hvis du reserveret et gravsted.

Gravstedsudtagelse i forbindelse med dødsfald – hvad gør jeg? 

Når I oplever et nært dødsfald, vil det i forbindelse med planlægningen af handlingen i kirken være naturligt at tale om det sted, hvor afdøde skal stedes til hvile. Hvis I beslutter jer for, at Linå kirkegård er den kirkegård I ønsker, så vil det være en god ide at ringe til os, så vi hurtigst muligt kan udtage et gravsted sammen. Hvis det er muligt, er det en god ide at gøre det, før handlingen i kirken skal foregå – så lægger vi blomsterne fra handlingen direkte ud på gravstedet efterfølgende.

Ønskes der en jordbegravelse, så er det afgørende, at gravstedet er valgt minimum 48 timer (arbejdstimer) før handlingen. Det betyder i praksis, at skal handlingen eksempelvis være tirsdag, skal gravstedet være valgt senest fredag inden kl. 12.00.

Urnenedsættelse

Når vi på kirkegården modtager urnen fra bedemanden, så ringer vi altid til anmelderen. Dvs. kontaktpersonen i forbindelse med dødsfaldet.

Vi ringer for at fortælle, at urnen nu er hos os således, at i som familie er adviseret. Herefter aftaler vi en dato for nedsættelse af urnen. Det kan ske hverdage i tidsrummet fra 9- 14.30. En nedsættelse skal være aftalt min. 24 timer før handlingen. Der er som udgangspunkt ingen pres eller bagkant for hvornår urnen skal være nedsat, så hvis i har et ønske om deltager som fx skal hjem fra udlandet, så kan der sagtens tages højde for det.

Her kan du læse om hvordan selve urnenedsættelsen foregår.

Regler for de forskellige afdelinger

Ved at klikke på linket herunder kan du læse reglerne for de forskellige afdelinger af Linå kirkegård. Det kan f.eks. være regler for udsmykning af gravsteder m.v.

Ring til kirkegårdskontoret på 8684 1484 og hør nærmere.

Priser for Linå kirkegård

Priserne på Linå Kirkegård afhænger af mange forskellige faktorer, derfor er det svært at oplyse noget konkret. Du er altid velkommen til at kontakte os enten via e-mail eller på telefonen. Du finder kontaktoplysninger under medarbejdere i menuen.

Kontakt kirkegårdskontoret for akutelle priser.

Vedtægter for Linå kirkegård

Ved enhver kirkegård skal der være en af provstiudvalget godkendt vedtægt for orden på kirkegården og dennes benyttelse. Vedtægten skal blandt andet indeholde bestemmelser om gravstedernes størrelse og om fredningstidens længde samt takstbestemmelser vedrørende erhvervelse, fornyelse og vedligeholdelse af gravsteder.

Kontakt kirkegårdskontoret for at høre nærmere.