Kirkekontoret
Linåbuen 1, Linå
8600 Silkeborg

Tlf. 86841575
Kontakt E-mail: sejs-svejbaek.sogn@km.dk
Sognets officielle E-mail: sejs-svejbaek.sogn@km.dk

Selve urnenedsættelsen – hvordan forgår det?

Helt praktisk så mødes vi ved kapellet på Sejs-Svejbæk kirkegård. Her vil en medarbejder stå klar med urnen. Sammen tjekker i at det er den korrekte urne, således at der ikke kan opstå nogen tvivl.

Herefter går i samlet til gravstedet, hvor der vil være gravet et hul til urnen. Hvis i har et ønske om selv, at bærer urnen til graven, er dette muligt.

Når i står ved graven, sættes urnen ned, hvorefter der vil lyde bedeslag fra kirkens klokke. Hvis i selv har lyst at sætte urnen ned, så er i velkommen til det, vi skal blot overvære det. Ønsker i ikke bedeslag, skal i nævne det ved ankomsten til kapellet.

Efter bedeslagene vil der være en kort stille stund á ca. 1 min. hvorefter hullet skal dækkes. Hvis i selv har et ønske om at dække til, er i velkommen til det og ellers vil den pågældende medarbejder gøre det imens i ser til.

Når hullet er dækket, forlader medarbejderen jer, således at i kan sige et sidste farvel. Når i har forladt graven, kommer vi tilbage og rydder op.

Lige op til eller efterfølgende, vil der blive fremsendt en faktura på nedsættelsen, samt et gravstedsbrev til gravstedsindehaveren.